Skupiny létají s Honzou

easyJet

25.1.2019 9:45

EasyJet je druhá největší evropská letecká společnost. Řadí se mezi nízkonákladové dopravce, čemuž odpovídají také služby zahrnuté v ceně letenky. Celkově provozuje více než 1 000 leteckých linek, včetně 14 linek do Prahy. Na letech z Prahy se s easyJetem setkáme kromě jiného hlavně na linkách do Amsterdamu, Benátek nebo Londýna a dalších míst na britských ostrovech.

EasyJet – zavazadla, rozměry, tipy
27.12.2018 11:46 129 komentářů

S easyJet se setkáme na letech z Prahy na několika linkách různě po Evropě. Jaké příruční zavazadlo easyJet povoluje na svých letech se dozvíte v následujícím článku. Příruční zavazadlo u easyJet Už i k EasyJetu došel trend pouze malého kabinového zavazadla. Nově si můžeme na palubu letadla vzít zdarma jen jedno malé příruční zavazadlo. Příruční… číst více

Diskuze
PŘIDAT KOMENTÁŘ Chcete se na něco zeptat? Není vám něco jasné a nevíte si rady? Nebo naopak máte nějaké poznatky nebo zkušenosti, o které se chcete podělit? Napište do komentářů.
  • Dana napsal(a):

    Ahoj,
    mám koupene letenky u Easy Jet z Prahy do Porta a na zpátek Lisabon – Praha. Když jsem vyplnovala jméno a příjmení psala jsem to bez háčku a čárek. Na jejich web stránkách píše: Zadejte prosím jméno (jména) a příjmení přesně tak, jak jsou uvedeny v cestovním pase cestujícího nebo průkazu totožnosti s fotografií.
    U jiných aerolinek jsem vyplnovala jmeno a příjmeni bez háčku a čárek a bylo to vždy OK.
    Budu muset opravdu opravit příjmeni aby tám byla čárka a háček?

    Malé překlepy lze opravit zdarma. Níže můžete zdarma změnit až 3 písmena na cestujícího. Tak že změnu u 2 písmenek bych měla zadarmo.

    Diky

    • Honza napsal(a):

      Ahoj, je to úplně jedno s háčky nebo bez, do systémů na letišti se jim to stejně propisuje bez interpunkce.

  • rozalie napsal(a):

    Dobrý den, chtěla jsem koupit letenky do Amsterdamu od společnosti EasyJet, ale na konci si mám vybrat pojištění. Nejlevnější ale stojí 1500. Když si pojištění nezaplatím a pak by byl například můj let zrušen, nebudu mít nárok na žádnou náhradu? Nebo si ho zaplatit nemusím? Děkuji moc.

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, pojištění platit nemusíte, pokud dojde ke zrušení ze strany aerolinky, je vždy nárok na refund plné částky.

  • Anet napsal(a):

    Zdravím Honzo,
    potřebovala bych se s Vámi poradit. Příští měsíc letím z Prahy do Lisabonu se společností Easyjet a chci jet pouze s malým batohem, který je v ceně letenky (tzn.rozměry 45×36×20). Chci si však vzít batoh, který je rozměrově větší (má 53x36x28). .Je to měkký batoh,tak jsem si říkala,že ho v kleci případně smáčknu a bude to ok, nicméně opravdu si nejsem jistá, že to takto při případné kontrole projde…co myslíte, mohu to risknout či raději nikoliv? Nerada bych samozřejmě zbytečně připlácela. Předem moc děkuji za odpověď a za radu!

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, u easyJet je to jak kdy, někdy to vůbec neřeší, jindy se měří docela důkladně. 8 cm už je docela na hraně, to projde jedině pokud ten batoh bude vyloženě poloprázdný.

  • Jarka napsal(a):

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, jestli máte zkušenost s touto situací. Manželovi zrušili, ve středu 11.10.2023 , páteční let (13.10. 2023) společnost – Basilej – Praha a aniž by si manžel přebukoval letenku, tak mu byla přebukována na let Basilej – Vídeň – Praha. Když volal na infolinku easy jetu tak mu bylo poprvé řečeno, že to udělalo letiště a po druhém a třetím telefonátu, že prý si to přebukoval sám v aplikaci a že se s tím nedá nic. dělat. Děkuji Jarka

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, určitě se to dá zpětně případně reklamovat, ale myslím, že tam asi nic moc lepšího v nabídce nebude. Určitě se ale vyplatí kontaktovat podporu znova a znova, protože často co operátor, tak jiný přístup.

  • Pavel napsal(a):

    Jelikož společnost letá z Prahy což je Česká republika kde se mluví Česky měl by personál letadla umět mluvit tímto jazykem. Jinak z letem Praha- Lisboa a zpět naprostá spokojenost lety byly téměř včas.

    • Honza napsal(a):

      Personál obvykle mluví jazykem země, kde je toto letadlo bázováno. V tomhle případě je to portugalské letadlo…

  • janka napsal(a):

    Dobrý den, rozsazuje easyjet skupinu bez připlacení míst jako wizzair? Děkuji.

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, easyJet většinou posadí vedle sebe, jen pokud je už v letadle málo míst tak už to nemusí vyjít.

  • Božena napsal(a):

    Dobrý den.Je možná doprava z Getwicku do Prahy bez přestupu? např.s easyJet?Díky za odp.

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, aktuálně nic z Gatwicku do Prahy bohužel nelétá. Jedině Ryanair ze Stanstedu a British z Heathrow.

  • jana napsal(a):

    ahoj, prosím napiš mi odkaz na easyjet,kam poslat zadost o vrácení ceny za letenky kvuli coronavuru .dekuji.

    • Honza napsal(a):

      Ahoj, přímo zde:
      https://www.easyjet.com/en/help/contact
      Vzhledem k tomu ze se vsechny linky létají tak vám ale nic víc než nějakou stovku za letištní poplatek nevrátí.

  • Helena napsal(a):

    Dobrý den, poletíme s EasyJetem- budu mít příruční zavazadlo a chtěla bych vědět zda mohu mít přes rameno malý foťák v obalu + takovou malou kabelčičku asi tak 15 cm x 10 cm na doklady a mobil. Děkuji. Vašátková

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, ne, minimálně přes gate musí být brašna s foťákem v rámci zavazadla. Vždy ale záleží na dané osobě jak moc bude důkladná v kontrole…

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *