Skupiny létají s Honzou

Léto ve FLORENCII

1 460 Kč
1.6.2021 8:23 3 komentáře
Nabídka již není aktuální

CC0 Pixabay

Za sympatickou cenu jsou dostupné letní letenky z Prahy do Florencie.
 

Zpáteční letenky z Prahy do Florencie pořídíme v nabídce Vueling za fajn cenu 56 €, tedy asi 1 460 Kč. Letenky jsou v nabídce na spoustu termínů přes celé léto až do podzimu 2021. V ceně letenek od Vuelingu máme stále dvě příruční zavazadla, obvykle nerosesazuje, tak nemusíme přikupovat ani sedadla. V ceně nejlevnějšího tarifu již není možnost změnit letenku bez poplatku.
Příkladem letenky na 27.8.2021 – 29.8.2021.
 

Letenky do Florencie
27.08.2021 – 29.08.2021

 

Florencie

Na letiště ve Florencii jezdí přímá tramvajová linka až do centra města. Výhodou je četnost spojů a délka cesty – tramvaje odjíždějí každých 5 minut a do centra města dojedou za 22 minut. Jízdenka nám postačí standardní za 1,50 €. Florencie je také skvělým výchozím bodem pro cesty do okolí. Nedaleko a v dobré dostupnosti se nachází např. Pisa, Bologna nebo národní park Cinque Terre.
 
Aktuálně můžeme cestovat do Itálie po vyplnění registračního formuláře a s antigenním testem ne starším než 48h od příletu.
Pro cestu zpět do ČR potřebujeme rovněž vyplnit příjezdový formulář, postačí nám také antigenní test ne starší než 24h od odletu, ten můžeme nahradit i proděláním nemoci v posledních 180 dnech nebo certifikátem očkování (22 dní po první dávce).

Diskuze
PŘIDAT KOMENTÁŘ Chcete se na něco zeptat? Není vám něco jasné a nevíte si rady? Nebo naopak máte nějaké poznatky nebo zkušenosti, o které se chcete podělit? Napište do komentářů.
  • jan napsal(a):

    Podmínky vstupu do Itálie (test-čestné prohlášení- nahlásit se místnímu zdravotnickému zařízení)

    Třetí podmínka je na MZV asi uvedená až dnes:

    Po příjezdu do Itálie se mají cestující nahlásit se na místní zdravotnické zařízení ASL (ZÚ Řím dne 1.6. tuto povinnost prověřoval). Stačí se na ASL nahlásit, že jste přijeli, dokumenty k testu či PLF se jim nezasílají.
    Jak najít „své“ ASL: do google vyhledávače zadejte „ASL“ a místo, kde jste se ubytovali (ve velkých městech ulici).

    Víte k tomu někdo něco bližšího?
    díky J.S.

    • Hana napsal(a):

      Bližšího nic, jen že to od 14.5.opravdu takto platí, prozatím do 31.7. Je to uvedené na stránkách italské vlády i ministerstva zdravotnictví bez dalších podrobností. To vyhledávání místně příslušného ASL funguje docela dobře, na konkrétním ASL pak musíte mluvit s „Dipartimento prevenzioni“.

    • Honza napsal(a):

      Ano, oficiálně se musíte nahlásit, prakticky to je ale spíše formalita, splnit ji můžete emailem na příslušnou ASL, ale on to stejně nikdo nekontroluje.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *