Skupiny létají s Honzou

Španělsko – Kanáry – koronavirus

27.11.2020 7:59 62 komentářů

CC0 Pixabay

Informace k cestování na Kanárské ostrovy na jednom místě.
 

Aktuální info MZV ČR najdete zde.
Aktuální info z Kanárských ostrovů najdete zde.
 

Registrace

Elektronická registrace je povinná pro všechny cestující a musí být vyplněná před odletem na této adrese. Následně přijde do emailu QR kód, kterým se prokážete při případné kontrole na letišti.

Návod na vyplnění naleznete na této adrese

Letenky na Kanárské ostrovy

Vídeň
Tenerife
Praha
Arrecife
Vídeň
Fuerteventura
Berlín
Lanzarote
Vídeň
Gran Canaria

Další letenky

Diskuze
PŘIDAT KOMENTÁŘ Chcete se na něco zeptat? Není vám něco jasné a nevíte si rady? Nebo naopak máte nějaké poznatky nebo zkušenosti, o které se chcete podělit? Napište do komentářů.
  • Linda napsal(a):

    Dobry den, moc prosim o info (pro me nedohledatelne), zda je v tydnu od 17.1. pro vstup na Kanarske ostrovy pozadovan krome ockovani i test. Na strankach maji risk i high risk countries stejny seznam (https://www.sanidad.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/documentos/Annex_II_risk_countries_and_areas_between_17-01-2022-and-23-01-2022.pdf) a opravdu nevim, co si z toho mam vzit. Letime o vikendu. Moc dekuji za odpoved.

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, pravidla jsou pro celé Španělsko pro vstup z EU stejné. Pokud je země na Risk Countries seznamu tak je vyžadováno očkování nebo prodělání nebo test. S očkováním a vyplněným vstupním formulářem s QR kódem tak cestujete bez omezení.

  • Veronika Thürnerová napsal(a):

    Dobrý den,

    chtěla jsem se zeptat zda na Tenerife postačí jen Antigen pokud letíme z Prahy se společností Eurowings. Nikde na stránkách to u nich nemohu najít.

    děkuji za odpověď

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, ano měl by stačit.

  • Anna napsal(a):

    Dobrý den, děkuji moc za vaše stránky a chci se pro jistotu zeptat. Stačí na cestu Vídeň – Tenerife certifikát o prodělání nemoci? (Samozřejmě plus příslušné dokumenty) nemusím už mít test ? Vím, že se občas stávalo, že do letadla nepustili bez testu.

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, ano aktuálně stále stačí.

  • Zuzana napsal(a):

    Odlet z Vidne na Gran Canaria s WizzAir.. Musí být test pokud máme očkování? Děkuji za odpověď

    • Honza napsal(a):

      Ne, test nepotřebujete. Stačí certifikát o očkování a vyplněný vstupní formulář do Španělska.

  • Viera napsal(a):

    Dobrý den Honzo,

    letíme s Eurowings přišti týden na Tenerife. Je potřeba mít test (ATG/PCR) i pro syna 7 let (neočko) ? Formulář budu pro něj mít. Děkuji moc za vaší práci a mějte krásne svátky,

    Viera

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, ano na palubu Eurowings musí mít test kdokoliv 6+ let.

  • Barbora napsal(a):

    Dobrý den,

    během příštího týdne odlétáme s kamarádkou na Fuerteventuru a odlet máme z Berlína.

    Chtěla bych se zeptat, jak je to s odletem tam (já jsem očkovaná, kamarádka není) a případně jak se zařídit při návratu??

    Děkuji mockrát za odpověď!

    Bára

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, vy jako očkovaná to máte celé bez testu, kamarádka tam i zpět s testem. Příjezdové formuláře musí být vyplněny pro ESP a ČR, německý by neměl být třeba.

  • Perr napsal(a):

    Letíme s Lufthansou z Mnichova příští týden. Jsme očkování oběma dávkami. Musíme mít na palubu test ještě? A nazpět musíme vyplnit německý příjezdový formulář ikdyz hned odjíždíme autem do ČR? Děkuji

    • Honza napsal(a):

      Očkování nahrazuje povinný test na lety do Německa, takže nic dalšího by nemělo být třeba. U toho formuláře je to info různé, určitě nic nezkazíte, když si ho vyplníte, i když s nějakou fejkovou adresou, protože on by neměl být třeba, ale vim o případech, kdy ho prostě na letišti odletu vyžadovali a nenechali si vysvětlit že následně transitujete.

  • Pavlína napsal(a):

    Dobrý den,
    zítra odlétáme na Fuerteventuru. Vyplnili jsme příjezdový formulář, přišel nám qr kód, ale zjistili jsme chybu. Můžeme vyplnit nový? Máte prosím někdo zkušenost?

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, ano klidně vyplňte nový.

  • Petr napsal(a):

    Dobrý den,

    mám dotaz, mohu cestovat na Tenerife aktuálně bez testu (dle aktuálního zařazení ČR do zelené)? Nebude ale po nás Ryanair vyžadovat test?

    Díky za info.
    Petr

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, mělo by to jít, ale AG test bude asi vyžadovat ubytování, stále čekám že to ještě MVZ upřesní, ale zatím žádné doplňující info nedaly.

  • Veronika napsal(a):

    Dobrý den,

    příští týden letíme z Vídně na Tenerife. Stačí už pouze antigenní test cestou tam, a pokud máme první dávku očkování, tak už cestou zpět není potřeba nic?

    Předem díky moc za info.
    Veronika

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, ano + příslušné formuláře.

  • Lucie napsal(a):

    Dobrý den,
    2.7. odlétáme z Tenerife zpět do Prahy s přestupem v Lisabonu, kde čekáme 20 hodin – toho bychom chtěli využít k procházce po městě. Budeme mít více než 22 dní po první očkovací dávce (po příletu jdeme na druhou) a já bych se Vás chtěla zeptat, zda nám bude stačit pouze antigenní test před odletem z Tenerife nebo budeme muset absolvovat PCR test.
    Dále bych se chtěla zeptat, jak je to s odbavenými zavazadly, když bychom odešli z letiště, tzn. na Tenerife odbavíme a v Praze vyzvedneme nebo musíme v Lisabonu zavazadlo vyzvedat a znovu odbavovat.
    Moc Vám děkuji za odpověď a přeji pěkný den, Lucie Staňková

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, pro vstup do Portugalska bude stačit AG test, Portugalsko ho od tohoto týdne akceptuje. Jak to bude se zavazadly vám sdělí na checkinu v Tenerife, pokud je to TAP tak by neměl být problém aby vám je tam nechali a pak naložili, ale vstupuje do toho více proměnných, takže uvidíte na tom checkinu kam až vám je odbaví, jestli jen do LIS nebo až PRG.

  • Eva napsal(a):

    Ahoj, předem jsem se koukala na registraci antigenního testu na letišti Fuerteventura https://trustoneapp.com/registration/eurofinsmegalab/.

    Jakou adresu mám zadat v kolonkách Home address a Temporary address? U té Temporary address se píše: „The address you will be staying during the next week.“

    Pokud budu registraci vyplňovat týden před testováním (už budu na Fuerteventuře), tak do kolonky Home address uvedu českou a do Temporary uvedu adresu, kde budeme ubytovaní nebo oboje českou/kanárskou? Děkuju

    • Honza napsal(a):

      Ahoj, myslím, že ta Temporary se vyplňovat nemusí… Jinak pokud to bez ní nebude chtít pustit tak klidně taktko, ono je to vcelku jedno..

  • Alžběta napsal(a):

    Dobrý den, pokud je potřeba do elektronického formuláře vyplnit číslo sedadla v letadle a syn sedadlo nemá (nejsou mu ještě dva roky), půjde vyplnit 2x třeba moje číslo nebo mi aplikace QR kód vygeneruje i bez čísla a nebude pak problém se vstupem do země? Děkuji 😊

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, zkuste tak nebo tak, ono to je ve výsledku jedno…

  • Karolína napsal(a):

    Dobrý den, letíme z Lanzarote zpět do ČR a máme přestup v Barceloně, kde čekáme cca tři hodiny a poté už letíme do Prahy. Stačí na tuto cestu pouze antigenní test? Nebo je třeba řešit v Barceloně nějak další? Děkuji ☺️

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, nemusíte to řešit, stačí AG test.

  • Eva napsal(a):

    Ahoj, 19.6. poletíme z Berlína na Fuerteventuru. Do Berlína se dojedeme autem. Po přečtení všech možných diskuzí si stále nejsme jistí v pár věcech.

    Pro ty z nás, kteří jsou zcela očkovaní, bude stačit certifikát z ocko.uzis.cz? Já po první dávce očkování budu muset mít antigenní test (max 48 hod) a opět – bude stačit z ocko.uzis.cz? Na to se liší názory, jestli jsou tyto certifikáty pro Španělsko dostačující.

    Cesta zpět (let do Berlína, tam jen tranzit a po vlastní ose autem do ČR):
    Musíme vyplňovat německý příjezdový formulář?
    Já budu mít v době odletu do Berlína už 24 dní po 1. dávce očkování. Musím si nechat udělat antigenní test nebo bude stačit certifikát z ocka? Kdybych letěla rovnou do ČR, tak bych podle mě na antigen nemusela, ale přes to Německo si nejsem jistá…

    Díky za objasnění.

    • Honza napsal(a):

      Ahoj, pro transfery přes Německo není potřeba vyplňovat vstupní formuláře. Jinak pro cestu tam stačí to očkování a AG test, asi by měl stačit ten certifikát, oni to vesměs stejně kontrolují hlavně ten QR kód pro vstup do Španělska. Pro cestu zpět by to také mělo stačit, to plné očkování OK, ale jestli budou schopni Španěláci uznat tu první dávku (ačkoliv by samozřejmě měli) – na to bych si moc nevsázel a asi bych si nechal projistotu udělat AG test.

    • Eva napsal(a):

      Díky :-).

      Doplnila bych otázku ještě o antigenní testování v ČR. Na hodně odběrových místech, většinou u PCR testů, uvádějí, že vydávají mezinárodní certifikát za nějaký příplatek, většinou 100 – 200 kč. U antigenních tato informace není viz. https://cntesty.cz/?pg=objednavka&om=22

      Stačí tedy obyčejný antigenní test s certifikátem na ocko.uzis.cz?

      Ještě jednou díky moc.

    • Honza napsal(a):

      Je to místo od místa, někde dávají rovnou AJ, ale obecně by měl aktuálně stačit ten z ocka.

  • Tomáš Mizerák napsal(a):

    Dobrý den, na aktuálních stránkách SPTH se píše, že od 7. 6. stačí doložit certifikat buď o očkování, prodělání nebo PCR test. Prodělal jsem v květnu COVID-19, mám potvrzení v angličtině od lékaře + z ocko.uzis.cz ofiko covid certifikat s QR kodem. Letíme 7. 6. z Vídně (18 hod.) do Barcelony (noc přespíme) a hned ráno v 8 odlet na Tenerife. Potřebuji na cestu PCR test (72 hod)? Cesta zpět z Tenerife je do Barcelony a ihned do Vídně s přespáním na noc a druhý den odjezd ráno vlakem do ČR. Na austria.info uvádí, že ze zemí s nízkým rizikem (uvádí i Španělsko) stačí antigen nebo očkování nebo prodělání covid… Otázka je jestli zpět požadují z Tenerife test nebo stačí doložit prodělání covid? Díky za odpověď .-)

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, mělo by to stačit, bohužel je to první den platnosti, takže si myslím, že může někde dojít ještě k problémům, případně díky za info, jak to dopadlo.

  • Vít napsal(a):

    Zdravím Vás,
    Letíme za týden z Vídně na Tenerife. Přímý let. Stačí pouze test? I tam i zpět? Jak je to s cestou zpět? Ten test se dá udělat na letišti? A dá se na Vídeňském letišti týden parkovat auto?
    Koukám že jste velice vřelý člověk a spoustě lidem dáváte užitečné informace, takže chci za Všechno srdečně poděkovat předem.

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, pro cestu tam potřebujete PCR test a vstupní registraci do Španělska (od 7.6. akceptují i očkování). Pro cestu zpět stačí antigenní před odletem, je potřeba se na něj objednat a udělají ho přímo na letišti:
      https://eurofins-megalab.com/en/eurofins-megalab-is-carrying-out-testing-for-covid-in-12-spanish-airports/
      Pokud budete překračovat hranice ČR autem, tak můžete provést test až po příjezdu.
      Parkování na letišti není problém, buď přímo na letišti nebo na nějakém okolním, např Panda parking.

  • muisa napsal(a):

    Ahoj, dá se momentálně parkovat na P56 (terminál 5 – odlet s RyanAir)? Pokud na tomto odkazu https://ber.apcoa.de/en/ vyberu terminal 5, tak mi to nic nenajde…

    A je potřeba udělat test na Kanárských ostrovech, pokud po příletu do Berlína rovnou pojedu autem do ČR? Podle mě by se měl udělat nejpozději 5. den až v ČR. Díky

    • Honza napsal(a):

      Ahoj, stále platí že terminál 5 je uzavřen, vše létá z 1 vč. Ryanairu, parkování tak ideálně tam.

  • Vítek napsal(a):

    Dobrý den,
    v červnu letíme na Tenerife s přestupem v Barceloně a na zpáteční cestě nám Vueling zrušil let a posunul o den, takže musíme v Barceloně zůstat více než 24 hodin. Nevíte, jestli je pro přelet z Tenerife do Barcelony potřeba test?
    Děkujeme Vám za radu.
    Vítek

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, ono se to mění skoro týden od týdne, takže počkat jak to bude v tom červnu, aktuálně by Katalánsko nemělo vyžadovat test pro vstup z jiného Španělského regionu.

  • Jiří napsal(a):

    Dobrý den / Ahoj, chceme v červnu letět na Tenerife z Prahy, ale přestup je cca 18h v Lisabonu. Nevíte jak to v tomto případně je? Zdá je potřeba znovu PCR při přestupu? A případně cesta zpět antigen nebo pcr? Děkuji za pomoc 🙃

    • Honza napsal(a):

      Dobrý den, Španělsko chce test v posledních 72h takže by to mělo jít stihnout udělat i při takhle delším přestupu. Pokud se nezmění pravidla tak i pro cestu zpět PCR? Kvůli přestupu v Lisabonu.

    • Jiří napsal(a):

      Děkuji za odpověď.

    • Honza napsal(a):

      není zač 🙂

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *